Košarica0Item(s)

V nakupovalni košari ni artiklov.

Brezplačna številka za naročanje in informacije:
080 34 04

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Nutrigen d.o.o.

Sedež podjetja:

Pod gozdom 1a
1370 Logatec
Slovenija

PE Ljubljana
Tbilisijska 89
1000 Ljubljana

DŠ: SI17867568
Matična številka: 7121059000
Telefon za naročanja: 041 734 106
E-pošta v zvezi z naročili: narocila@natur-tech.si
E-pošta za druge informacije: info@natur-tech.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oziroma oddaje spletnega naročila.

Varovanje osebnih podatkov

Nutrigen d.o.o. obdeluje osebne podatke uporabnikov v skladu z evropsko zakonodajo (Uredba (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (v nadaljevanju: Splošna uredba ali GDPR) in veljavno slovensko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter internimi akti. Informacije o obdelavi osebnih podatkov in o pravicah posameznikov, ki iz nje izvirajo so podrobneje opredeljene v Politiki zasebnosti objavljeni TUKAJ. Politika zasebnosti je sestavni del teh Splošnih pogojev.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na spletni strani natur-tech.si postanete član Natur-tech.si.
Pravico do nakupa v spletni trgovini Natur-tech.si imajo registrirani člani in gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati. Kupec potrjuje, da je starejši od 15 let.

Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga sam določi. Če želi svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, to lahko kadarkoli stori v svojem uporabniškem računu.

Dostopnost do informacij

Nutrigen d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu na spletni strani natur-tech.si vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

f) jasno in nedvoumno vidne cene kjer je prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) možni načini plačila in dostave,

h) jasno navedene časovne veljavnosti posebnih in drugih ponudb,

i) rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop ter informacijo koliko stane kupca vračilo izdelka, v kolikor je to mogoče,

j) jasno razlago postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi, ki komunicira s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Natur-tech.si ažurirajo in spreminjajo relativno pogosto. Cena v spletni trgovini Natur-tech.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV).
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Nutrigen d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini Natur-tech.si sklenjena v trenutku, ko Natur-tech.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Nutrigen d.o.o. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku " Natur-tech " (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Nakupe preko spletne trgovine smejo opravljati samo osebe, ki so starejše od 18 let. Osebe, stare od 15 do 18 let, smejo nakupe preko spletne trgovine opravljati samo ob predhodnem pisnem soglasju staršev oz. zakonitih zastopnikov

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 12. uro, odpošljemo praviloma isti delovni dan v primeru plačila po povzetju ali s plačilno kartico.
Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, odpošljemo isti delovni dan, v primeru, ko prejmemo nakazilo na TRR do 12.ure. Naročila, ki so oddana na dneve proste dela, odpošljemo prvi delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-ta.

Stroški dostave

Vrednost nakupa

50 € in več

odkupnina*

Osebni prevzem Tbilisijska 89, Ljubljana

 Brez dodatnih stroškov.

Pošta Slovenije***

 

 

 

Dostava - Pošta Slovenije

3,30 €

brezplačno

1,0 €

Pošta - dostava do 10.00

3,96 €

brezplačno

1,0 €

Pošta - dostava po 16.00**

3,96 €

brezplačno

1,0 €


**Dostava po 16:00 je mogoča le za izbrane Pošte (seznam poslovalnic tukaj). 
*Strošek odkupnine se obračuna v primeru plačila po povzetju. V primeru drugih oblik plačila naročila odkupnine ni. Plačilu stroška odkupnine se lahko izognete tako, da kupnino poravnate po predračunu. 

***Dostava Pošte Slovenije: v primeru prevzema pošiljke na BS Petrol se vam zaračuna dodatni strošek vročanja v vrednosti 0,45€, v primeru odkupnine se vam dodatno zaračuna še strošek v vrednosti 1,05€. Oba stroška poravnate na prevzemnem mestu.

Načini plačila

Spletna trgovina Natur-tech.si omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalog) na račun podjetja,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • na prevzemnem mestu Natur-tech.si v Ljubljani (Nutrigen d.o.o., Tbilisijska 89, 1000 Ljubljana) je možno plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Ele, BA Maestro) ob torkih, sredah in petkih med 13. in 15. uro ter ob ponedeljkih in četrtkih med 14. in 18. uro.

Izdaja računa

Nutrgen d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje davčno potrjen račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine Natur-tech.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Natur-tech.si ali drugih medijih. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, ki je zapisan v sporočilu, ki ste ga prejeli skupaj z njo. 

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence “KODA ZA POPUST'' vpišite kodo za popust in kliknite gumb "UPORABI KUPON/KODO".
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust in pritisnete tipko " UPORABI KUPON/KODO ", se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila.

Partnerska koda 

Partnerska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine Natur-tech.si. Partnersko kodo, ki ste jo prejeli, vnesete v predvideno mesto, označeno s "PARTNERSKA KODA". Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, ki je zapisan v sporočilu, ki ste ga prejeli skupaj z njo. 

Uporaba partnerske kode:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence 'PARTNERSKA KODA' vpišite prejeto partnersko kodo in kliknite gumb "UPORABI KODO''.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno napotitveno kodo za popust.
 • Ko vpišete napotitveno kodo in pritisnete gumb "UPORABI KODO", se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno plačati.

Izključevanje kode za popust in partnerske kode 

Kupec lahko pri vsakem nakupu uporabi le eno od obeh kod in ne obeh istočasno (popusti se ne seštevajo). Kupec se sam odloči, katero kodo bo uporabil. 

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: na spletni strani Natur-tech.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem kupca obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem ''. Tako se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi nakup'' in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: na spletni strani Natur-tech.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želite dodati določen izdelek v košarico, kliknite na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica: da bi lahko zaključili z oddajo naročila, morate izpolniti vsa potrebna polja.

 1. Naslov za dostavo: posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-poštni naslov, naslov in kraj bivanja, poštno številko, telefonsko številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 2. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun, pri čemer so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 3. Strošek dostave: uporabnik za dostavo lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemom na prevzemnem mestu Natur-tech.si (Nutrigen d.o.o., Tbilisijska 89, 1000 Ljubljana).
 4. Način plačila: izbira se lahko med več načini plačila - plačilo po predračunu, plačilna kartica, plačilo ob prevzemu (kartica).
 5. Kode za popust: če ima uporabnik veljavno katero izmed kod za popust, jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb “Uporabi”.
 6. Pregled naročila: prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno". Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.'

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu kupcu Natur-tech.si so na spletni strani Natur-tech.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Nutrigen d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prav tako dostavna služba lahko kupca pokliče pred dostavo, da se prepriča ali je dostava mogoča.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prejema blaga podjetju na elektronski naslov (info@natur-tech.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za pridobitev obrazca za odstop od pogodbe na daljavo pošljete e-pošto na naslov info@natur-tech.si, da vam jo v najkrajšem času posredujemo.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Nutrigen d.o.o., Tbilisijska 89, 1000 Ljubljana.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. V tem primeru mora takoj po prejetju paketa to javiti pošiljatelju, narediti zapisnik o dostavi, poslikati poškodovane izdelke in vse podatke poslati pošiljatelju za ureditev povračila škode.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Najkasneje do tega roka mora kupec poskrbeti za dostavo blaga, ki ga vrača.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Garancija

Artikli imajo garancijo. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu, v navodilih ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Potrošniki lahko zahtevajo popravilo ali brezplačno menjavo, če popravilo ni mogoče. Artikel bomo zamenjali v doglednem času. Če je bil proizvod uporabljan v nasprotju z njegovimi navodili za uporabo ali je poškodovan in je za poškodbo odgovorna stranka, se garancija ne upošteva.

Varnost

Natur-tech.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Nutrigen d.o.o. in “ partner za plačilne kartice” Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Natur-tech.si.

Komunikacija

Natur-tech.si /Nutrigen d.o.o. bo z uporabnikom stopili v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Nutrigen d.o.o. izrecno spoštovali v najkrajšem mogočem času.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Natur-tech.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Nutrigen d.o.o. pregleda. Natur-tech.si ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali, ki po oceni Nutrigen d.o.o. ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in podjetju Nutrigen d.o.o. dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Nutrigen d.o.o. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Nutrigen d.o.o., vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Nutrigen d.o.o.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Natur-tech.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Nutrigen d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Nutrigen d.o.o. včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o  spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočeno ali ovirano uporabo spletne strani. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročila vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Nutrigen d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@natur-tech.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Nutrigen d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Nutrigen d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Nutrigen d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Nutrigen d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 50€

Hitra dostava

Artikli na zalogi dobavljeni v enem delovnem dnevu.